kozmetika, zdravie a krása
/
0 Comments
/
Testovala som pre vás produkty z lekárne.

Čo sa oplatí vyskúšať?

Rozhodla som sa opäť testovať ďalšie produkty a to hlavne z lekárne. Niektoré sú na trhu už roky a napadlo ma, že sa k nim vrátim na znovuotestovanie účinnosti a iné sú pre mňa nové, a som teda zvedavá na ich funkčnosť. Produkty majú skôr hojivý, alebo upokojujúci charakter, nakoľko veľa z nás sa stretáva za život s rôznymi kožnými problémami. Od akné po ekzémy, občas nás potrápia jej výkyvy. Pozrite sa preto na produkty v článku, možno vám niektoré pomôžu a prípadne ich viete zaradiť do svojej sos kozmetiky.

Prvým testovaným produktom je CICAPLAST BAUME B5 SPF 50 od La Roche-Posay. Jeho klasického predchodcu (balzam bez spf) som používala i v salóne po chemických pílingoch, doma som ho zvykla dávať po laserovej epilácii, alebo depilácii voskom, prípadne na popálenú pokožku. Vďaka 5% panthenolu, zinku a medi má balzam hojivý a regeneračný účinok, a vďaka vysokému SPF je naviac pokožka chránená počas dňa pred slnečným žiarením. Cicaplast balzam s SPF je vhodný najmä na suchú, citlivú a popraskanú kožu. Je hutnejší a mastnejší ako ten klasický balzam, preto odporúčam šetriť dávkovaním. Taktiež je dobré, ak ho poriadne porozotierate, nech vám nezanechá biely film. Tento balzam určite odporúčam: po depilácii a epilácii tváre, rôznych dermatologických zákrokoch, alebo na znamienka, prípadne ho aplikovať na veľmi citlivú a suchú pleť, plus miesta na tele.

Bi-Oil gél na suchú pokožku je ďalším produktom, ktorý už má svojho veľmi obľúbeného predchodcu Bi-Oil – olej na suchú pokožku. Gél je oproti oleju konzistenčne ľahší a má i jednoduchšie použitie. Stačí nabrať iba malé množstvo a pekne sa dá rozotrieť na pokožke. Hlavne ju nenecháva mastnú, práve naopak, pokožka ostáva zamatová a hydratovaná. Vôňa je príjemná, jemná – typická pre Bi-Oil. Páči sa mi, že sa gél mení na suchý olej, no hlavne sa nerozteká kade tade a nezanecháva pokožku mastnú. Bi-Oil je nekomedónny, vhodný na udržanie vlhkosti v pokožke a hlavne zlepšuje vzhľad strií a jaziev. Obsahuje rôzne druhy olejov, bambucké maslo, hyaluronát sodný i ureu, alebo aj extrakt z calenduly. Oplatí sa kupovať väčšie balenia, cenovo sú určite výhodnejšie.

 

 

 

Už ste mali bahno na tvári? Nemyslím v detstve, keď ste sa bláznili v kalužiach, ale skutočné vyživujúce bahno určené na pokožku. Ja som si povedala, že sa po mnohých rokoch opäť k nemu vrátim a pretestujem jeho účinky. Objednala som si z kozmetiky KAWAR bahennú masku s aloe vera. Značka Kawar je typická tým, že produkty obsahujú výťažky z Mŕtveho mora ako sú soli, minerálne látky, stopové prvky a typické liečivé čierne bahno. Maska má čistiaci a detoxikačný účinok na pokožku. Treba ju nechať pôsobiť aspoň 15-20 minút. Ja si pred aplikáciou masiek obvykle robím aj píling, nech sa zvýši prienik účinných látok do pleti. No je to podľa vašich časových možností, či si to pridáte k starostlivosti. Bahenná maska má typickú vôňu bahna a na pleti postupne zasychá. Samozrejme treba počítať pri jej umývaní so zababraným umývadlom, takže lepšie je to umývať hubkou, nie je to potom taká katastrofa. No čo by som určite odporúčala pri tejto maske, je použiť ju aj na pokožku chrbta, ak sa na ňom objavuje akné. Kozmetika Kawar je veľmi vhodná i pre ľudí, čo trpia psoriázou, alebo reumatologickými problémami. Majú v ponuke rôzne liečivé soli do kúpeľa, zábaly atď. Určite treba tieto liečivé účinky mora poskúšať.

 

 

Ďalším hojivým produktom je IchthyoCare masť, ktorú som si kúpila do sos lekárničky. Tento prípravok je vhodný pri problémoch s pokožkou ako sú zápalové reakcie, svrbenie, ekzémy, spálenie od slnka atď. Ichtamol zložka pôsobí proti plesniam, kvasinkám a baktériám. Ak by ste túto zložku v prípravku chceli využiť v boji proti akné (na tvári i tele), tak potom odporúčam zakúpiť verziu pasty, nie masť. Ichtamol má svoju typickú, nie veľmi vábnu vôňu, preto je lepšie ho nanášať len večer, alebo ak sa nechystáte von z domu. Ichtamol môžete nájsť v rôznych variáciách produktov napr.: s gáfrom; dokonca ho obsahujú aj niektoré produkty Payot na mastnú/problematickú pleť. Nie je na škodu mať doma tento typ produktu.

Mám rada i kozmetické vecičky do kabelky. Preto som sa rozhodla poskúšať produkt od Avéne – Cleanance spot korekčnú ceruzku. Je určená na lokálne použitie na ošetrenie nedokonalostí (čiže akné) kedykoľvek počas dňa. Balená je formou vysúvacej mäkkej ceruzky, ktorá má cielený korekčný účinok. Obsahuje hlavne kyselinu salicylovú, kaolín, zinok. Takže teraz ju nosím zo sebou a ťukám s ňou na vyrážky, ak sa objavia na tvári. Má aj trocha korekčný účinok, lebo stlmí začervenanie od akné, ale ak chcete vyrážku úplne prekryť, tak odporúčam ešte korektor. Túto ceruzku si však nechajte iba pre seba, nepožičiavajte ju, aby ste neporoznášali baktérie.

Posledným otestovaným produktom je novinka od La Roche- Posay TOLERIANE ULTRA DERMOALLERGO. Je to sérum primárne určené pre alergickú a veľmi citlivú pleť, ktorá býva začervenaná, svrbí, páli, alebo je veľmi presušená a taktiež dehydrovaná. Produkt obsahuje špeciálnu aktívnu látku Neurosensin™, ktorá uľavuje od nepríjemných pocitov a precitlivenosti, obnovuje kožnú bariéru, posilňuje pokožku a zamedzuje prenikaniu alergénov. Toto sérum odporúčam i po invazívnych zákrokoch, alergických reakciách (napr.: slnečnej alergii), alebo v zime, keď napr. pleť s ekzémom neznesie hociaké prípravky. Moja pleť síce nie je citlivá, no napriek tomu mi sérum pleť upokojilo a zhydratovalo. No verím, že bude ocenená ľuďmi, ktorí ju majú citlivú. Sérum je balené s pipetou, takže nanášanie a dávkovanie je jednoduché, aj keď ja osobne preferujem klasické pumpovacie séra.

Autor: Adriana Švorcová

*Väčšinu uvedených produktov som nakupovala cez internetovú stránku Benu lekárne.