kozmetika, makeup, zdravie a krása
/
0 Comments
/
Jarná testovačka produktov

Po dlhšej dobe som sa rozhodla opäť urobiť malú testovačku produktov. Bude to taký mix zaujímavých prípravkov, či už na pleť, alebo telo. Možno vás aj nejaký osloví. 🙂

 

Prvé dva produkty, ktoré som sa rozhodla hodnotiť sú zo značky DMK (Danné Montague – King).Táto značka u nás nie je známa a ťažko sa dá zohnať… Cez eshop ju nekúpite, iba u profesionála. Zakladateľom tejto americkej značky je lekár farmakológie a biológie Danné M. King, ktorý začal liečiť pokožku pomocou enzýmovej terapie. Táto značka sa radí medzi kozmeceutiká. Má svoje vlastné laboratóriá, kde si vyrába ingrediencie a vytvára certifikované produkty.

DMK – Actrol Powder: Toto bol prvý produkt, ktorý ma zaujal, keď som videla na neho chvály na stránkach instagramu. Vtedy som sa začala viac zaujímať o túto značku a samozrejme som ju začala zháňať, kde sa dá na trhu kúpiť. Actrol powder je antibakteriálny púder, ktorý sa používa na reguláciu a absorbciu mazu bez vysušovania pokožky. Má silný liečivý a protizápalový účinok. Je odporúčaný na aknóznu, mastnú, citlivú pleť a pleť s rosaceou, ktorá bojuje so zápalmi. Obsahuje vitamín C (kyselinu askorbovú), tymián, hnedé riasy, extrakt z kanadského žltého korenia. Môže sa použiť lokálne na vyrážku po aplikácii krému (ráno aj večer, alebo počas dňa), alebo si ho dáte po aplikácii makeupu. Stačí ho iba trošička (na špičku noža, alebo odporúčam aplikovať vatovou tyčinkou), čiže balenie naozaj veeeľmi dlho vydrží. Podľa môjho názoru je produkt veľmi účinný, hlavne nedráždi a nesuší pokožku, taktiež sa pekne zapracuje. Produkt si nedávajte pod krém, lebo púder s vám samozrejme zhrudkovatie. V salóne sa dá použiť buď po hĺbkovom čistení pleti lokálne na vyrážky, alebo úplne na záver ošetrenia po kréme/makeupe.

DMK – Hydra Louffa (body and bath wash): Som si zakúpila na odporúčanie kolegyne kozmetičky Ivany Šiket. Tento multifunkčný sprchový/kúpeľový čistiaci prípravok funguje ako čistič a exfoliant v jednom. Je ideálny pre pokožku tela, ktorá bojuje s akné, ekzémami, psoriázou, alebo zarastajúcimi chĺpkami po depilácii, či epilácii. Tento gélik je málo penivý, je nedráždivý pre pokožku a má veľmi jemnulinkú, príjemnú vôňu. Vyrovnáva pH pokožky, detoxikuje a šetrne odstraňuje odumreté bunky. Ešte som sa nestretla s takýmto typom čistiaceho produktu, ale je fakt úžasný. Nie je to teda žiadny komerčný výrobok, ktorý by ste bežne našli v drogériách, či v lekárni. Preto je i cena trocha vyššia ako bežné gély z obchodov. Je účinný a ja som s ním veľmi spokojná, lebo ja mám teda pokožku tela citlivú a bežné prípravky ma dráždia. A aby som ešte dodala ingrediencie, tak tu je obsah: hnedé morské riasy, žihľavový extrakt, extrakt z brezovej kôry, extrakt z rumančeka, chloroxylenol (má antibakteriálny účinok).

La Roche Posay – Anthelios Age Correct (daily CC cream): Je to denný fotokorekčný krém s vysokou širokospektrálnou UV ochranou SPF 50. Je to produkt makeupového charakteru. Prekvapila ma jeho krycia schopnosť (stredné krytie). Odtieň tohto produktu je univerzálny a mojej farbe pokožky veľmi sadol. Okrem iného dobre drží na pleti a pekne jej tón zjednotí. Neviem posúdiť, či sa vie každému tónu pleti prispôsobiť (ale vraj by mal), či by vyhovoval aj tmavšiemu typu ako mám ja. Má ľahkú textúru a viac bude vyhovovať normálnej, zmiešanej a mastnej pleti. Čo je dôležité, že je nekomedogénny. Má taký zamatovo-púdrový finish, preto som si neni istá, či by bol na suchú pleť celkovo vhodný. Produkt Anthelios Age correct obsahuje Niacínamid, vitamín E, kyselinu hyaluronovú, Phenylethyl Resorcinol atď. Môžete ho opakovane aplikovať. Nanášajte ho po nanesení séra a denného krému. Opaľovacie/ochranné produkty má značka La Roche Posay vysoko kvalitné a teda aj odporúčané svetovými dermatológmi. A osobne si myslím, že so žiadnym z nich nič nepokazíte, práve naopak, vaša pokožka bude maximálne chránená, len nezabudnite dodržiavať zásady pri pobyte vonku.

 

Heliocare 360° – Fluid cream:  Na základe dobrých recenzií na túto značku opaľovacích prípravkov Heliocare, som sa rozhodla zakúpiť si pre seba nejaký krém na vyskúšanie. Úprimne poviem, že netrafila som dobrý produkt pre seba, preto aj recenzia nebude oslavná. Avšak to neznamená, že som značku zavrhla… Kvalitovo je značka Heliocare 360° na dobrej úrovni. Poskytuje dermatologickú ochranu pokožky pred celým spektrom slnečného žiarenia UVB/ UVA/ HEVis/ IR – A. Obsahuje patentovanú technológiu Fernblock® na báze prírodného extraktu z juhoamerickej paprade Polypodium leucotomos. Produkt som zakúpila cez internetovú lekáreň, v obchodoch sa zakúpiť táto značka nedá (aspoň som ju nikde zatiaľ nenašla). Výber produktov majú veľký a ja som hľadala niečo ľahké, nemastné, vhodné aj pod makeup. Zvolila som si teda fluid-krém s SPF 50+. Po otvorení ma prekvapila farba tohto prípravku, lebo má takú farbu bielej kávy. V prvom momente som si myslela, že je to tónovací krém. I pri odličovaní sú vatové tampóny z neho hnedšie ako od makeupu. Produkt je naviac parfumovaný, čo by som nečakala od tejto značky. Ale vôňa mi nevadí, môže vadiť skôr citlivej pokožke. No to, čo mi vadí najviac je tá konzistencia a pocit na pokožke. Zámerne som si zvolila ľahšiu textúru, ale to ako sa tento fluid lepí na pleti mi dosť vadí. Lepkavý pocit nemizne ani po pár hodinách a v kombinácii s makeupom to tiež neni výhra. Pocitovo mi je nepríjemný a snáď sú ostatné produkty lepšie v tomto. Možno bude takáto konzistencia niekomu vyhovovať, ale mne nesadla. Taktiež sa dosť otiera, čiže ak budete športovať, alebo prídete do kontaktu s vodou, tak ide rýchlo dole a zostávajú rozmazané stopy na pokožke. Takže treba pravidelne reaplikovať. Produkt je nekomedógénny, takže sa netreba báť upchatia pórov, čo je jeho plus. Viac sa k nemu nebudem vyjadrovať a za mňa sú najviac osvedčené prípravky z Image skincare:  Prevention +

 

 

Laneige – Lip Sleeping mask: Vo svete je toto obľúbený produkt a jedná sa teda o masku na pery. Je síce v názve, že ide o nočnú masku, ale výrobca odporúča tento produkt aj na deň podľa potreby. Ja som ju už dlhšie registrovala na trhu, ale až teraz som sa rozhodla ju vyskúšať. Keďže som ,,balzamoidný,, typ človeka a balzamov na pery mám celkom dosť, tak toto bola pre mňa ďalšia vychytávka do zbierky. Kúpila som si cestovnú sadu, kde je na výber viacero príchutí/vôní. Ja si túto masku dávam primárne na noc. Masky majú príjemnú roztápajúcu textúru, perám dajú šťavnatý vzhľad a pekný lesk. Aj vône sú veľmi chutné. Najobľúbenejšia je ,,Berry,, (bobuľové ovocie). Masky obsahujú ovocné extrakty, vitamíny, hydratačné zložky atď., ale produkty nie sú prírodného charakteru. Sleeping mask používa technológiu Moisture wrap, ktorá zabezpečuje hĺbkovú hydratáciu pier a Beta-glucan, ktorý vytvára priedušný film pre lepšiu absorpciu účinných zložiek do pier. Masky pomáhajú vyživovať, zjemňovať, jemne exfoliovať a hydratovať pery počas spánku. Za mňa je tento výrobok účinný. Zakúpila som ho na eshope Natureal.

 

Z testovačky je to všetko zatiaľ, nechcela som sem dávať príliš veľa produktov. Verím však, že niekomu tento výber a hodnotenie môže pomôcť. Ak máte akékoľvek otázky, neváhajte sa na mňa obrátiť.

Adriana