kozmetika, lifestyle, zdravie a krása
/
0 Comments
/
Pokožka mužov a ako ju ošetrovať

Pleť každého jedného človeka je individuálna. Platí to tak u žien, ako aj u mužov. Starostlivosť o mužskú pleť je však rozdielna, a to preto, že zloženie mužskej pleti je iné. Napriek tomu, aj muži potrebujú špeciálny prístup ku kozmetickej starostlivosti, aby si pleť udržala zdravie a prirodzený vzhľad.

Ako sa mužská pleť líši od ženskej?

Činiteľom spôsobujúcim rozdiely v štruktúre mužskej pleti je testosterón. Tak možno povedať, že ich  pokožka je hrubšia, mastnejšia a starne odlišne (pomalšie) od tej ženskej. Pleť mužov je silnejšia a svalnatejšia kvôli vyššiemu obsahu kolagénu, ale kvôli dvojnásobne vyššej tvorbe kožného mazu je obvykle mastnejšia a pórovitejšia, čím je náchylnejšia na tvorbu akné v mladosti. No ak už sa začnú objavovať známky starnutia, zmeny sa dejú rýchlejším tempom. 

Mužská pleť a holenie:

  • Muži, ktorí sa často holia, sú náchylní k podkožnému zarastaniu chĺpkov a tvorbe škvŕn.
  • Chĺpky zarastajú, keď sa rastúci chĺpok zachytí pod povrchom pokožky.
  • Pri nesprávnej starostlivosti zarastené chĺpky spôsobia vyrážky a potencionálne jazvy, diskoloráciu.

 

Zásady pri holení:

-Chrániť a predchádzať podráždeniu vďaka výrobkom na holenie, najvhodnejšie sú výrobky pre citlivú pleť.

-Pri holení používať čistú a ostrú britvu/žiletku, aby ste predišli podráždeniu pokožky.

-Pri holení dodržiavať pravidlo č. 1-holiť zásadne v smere rastu chĺpkov.

Ako ošetrovať mužskú pleť?

Pre mužov je dôležité pleť pravidelne čistiť, pílingovať, hydratovať a chrániť.

  • Čistenie a píling je dôležitou súčasťou v mužskej starostlivosti, pretože regulujú mazotvorbu, zabraňujú upchávaniu pórov a tvorbu akné. Píling pomáha k odstráneniu odumretých buniek a prispieva k hladšiemu oholeniu.
  • Aj keď je mužská pleť silnejšia, musí sa pravidelne hydratovať a chrániť. Po holení sa naviac pokožka stáva citlivejšia a môže byť suchšia a drsnejšia. Ohľadom domácej starostlivosti sa poraďte s kozmetičkou, ktorá vám vyberie tie správne produkty.
  • Pravidelná návšteva kozmetického salónu udrží vašu pleť zdravú a mladistvú. Vyberie sa ošetrenie na mieru vašich potrieb a naučíte sa, ako sa dlhodobo správne o pleť starať. Okrem toho si príjemne oddýchnete a zrelaxujete.

 

Vo svojom salóne poskytujem špeciálne ošetrenie pre mužov OPTIMALE, viac info TU.

Autor: Adriana Švorcová