kozmetika, lifestyle, zdravie a krása
/
0 Comments
/
Je vhodné miešať kozmetické produkty iných značiek na pleti?

Veľa žien má bežne doma (a celkom zbytočne) neskutočné množstvo kozmetických produktov. Informácie z časopisov, reklamy, odporúčania blogerov a všelijakých youtuberov nás nabáda stále niečo kupovať, skúšať a tým pádom používať kopec kadejakých prípravkov. Potom sa stáva to, že si na pleť dávame kozmetiku dve na tri.

Kombinovanie a miešanie kozmetických značiek určite nie je pre pleť veľmi komfortné.

Prečo je dôležité nemiešať kozmetické produkty na pleti?

Miešanie kozmetických prípravkov od rôznych značiek je veľká chyba! Prečo? Pretože každý produkt i samotné značky stavajú na iných základoch, účinných látkach a v neposlednom rade každý prípravok aj inak funguje. Kozmetické značky si vytvárajú svoje produkty tak, aby na seba nadväzovali a mohli prinášať želaný efekt pre pleť. Ale akonáhle sa značky miešajú vo veľkom dve na tri, pokožka začne mať chaos. Pretože mi nevieme, čo nám z toho robí dobre a čo nie, aká látka funguje a dopĺňa sa ňou, alebo sa ,,bije,,.

Pokožka si pamätá a preto by ste mali dôkladne zvážiť svoju starostlivosť, lebo jedného dňa vám to bude vracať nazad. Je určite dobré sa zveriť do rúk profesionálov, ako svojej pleti škodiť používaním nevhodných prípravkov. Profesionáli vašu pleť poznajú, odporučia vám produkty i ošetrenia na mieru. Tie vám potom prinesú výsledky a nepotrebujete mať doma desiatky kadejakých produktov a stráviť kopec času v kúpeľni. Hlavne nezabúdajte pri kúpe produktov premýšľať, lebo to, čo je dobré nejakej slečne z instagramu, nemusí byť vhodné pre vás a vašu pleť. Treba poznať svoj typ pleti, vybrať produkty určené aj podľa veku, ale aj podľa jej momentálneho stavu. Čítajte si zloženie, lebo dôležité je to, čo je vo vnútri a nie na peknom obale.

Nakupujte teda uvážene a s rozumom, nech máte zdravú a krásnu pleť. Určite sa poraďte ohľadom starostlivosti s odborníkom, spolu s ním viete ,,ušiť,, kozmetiku na mieru a hlavne si vytvoriť správne návyky v pestovaní peknej pleti.

Autor: Adriana Švorcová