kozmetika, makeup
/
0 Comments
/
Testované produkty z dekoratívnej kozmetiky, ktoré by určite nemali chýbať vo vašej výbave.

Testovala som pre vás…

Rozjasňujúce ceruzky na oči, rozjasňujúce korektory pod oči, bázy pod očné tiene a ako bonus ekologické odličovacie tampóny.

 

Rozjasňujúce ceruzky:

Používajú sa v bielych a béžových farbách a aplikujú sa do vnútornej linky oka. Ceruzky pomáhajú:

  • omladiť oči
  • rozjasniť pohľad
  • zvýrazniť líčenie
  • dodajú im zdravý a svieži vzhľad
  • stlmia začervenanie a unavený pohľad

 

Tieto ceruzky odporúčam každej dáme mať zaradené k bežnej dekoratívnej kozmetike. Je dôležité si vybrať ceruzku takú, aby dobre kreslila, bola mäkká (neškriabala pri kreslení vnútornú linku oka) a dlho vydržala (môže byť i vodeodolná). Ja som si vybrala očné ceruzky napríklad so značky ZOEVA – majú béžovú i bielu klasickú ceruzku (na strúhanie), ktorá je mäkká, veľmi príjemná a dobre kreslí, je cenovo dostupná, vychádza asi 8€. Potom som testovala ceruzku zo značky BENEFIT, ktorá má béžovú farbu, je vodeodolná, vysúvacia (netreba strúhať), veľmi dobre drží, no jej cena je vyššia (cca 20€). Ďalšou testovanou ceruzkou, ktorú som si zakúpila z novšej značky dekoratívnej kozmetiky na trhu bola NAJ OLEARI, ktorá má veľmi peknú neutrálnu farbu, ceruzka je vysúvacia, no trošku hrubšia a mäkššia tým pádom záchádza do korienkov mihalníc, kde sa drolí. Inak je cenovo dostupná (cca 12€) a ako jedna z mála ceruziek má na opačnom konci strúhadlo. Z minulosti mám osvedčenú aj bielu ceruzku od Lancome, ktorá je vo farbe bieleho snehu, dobre drží, nie je tvrdá a dobre sa s ňou maľuje. No cena je už z takejto značky vyššia, ale nie som si istá, či ju ešte vyrábajú.

Ceruzky vám v záruke vydržia niekoľko rokov, ale musíte sa o ne starať: nezabúdajte ceruzky pod oči pravidelne strúhať a čistiť, aby ste si do oka nezaniesli baktérie. Ak ju niekomu požičiavate, tak si ju určite vydezinfikujte.

Bázy pod očné tiene:

Pomôžu predĺžiť trvácnosť očných tieňov a zintenzívniť farby. No ak používate kvalitnú dekoratívnu kozmetiku s dobrými a dlhotrvácimi pigmentmi, tak bázy vám netreba použiť, pokiaľ sa vám pokožka príliš nemastí.

Bázy pod očné tiene testujem a porovnávam už pár rokov. Určite vám báza z tej istej značky ako máte aj očné tiene bude fungovať pravdepodobne lepšie ako na tieňoch z inej dekoratívnej kozmetiky. Bývajú kompatibilnejšie, ale to neznamená, že fungovať nebudú. Mojou prvou bázou pod tiene, ktorú som si zakúpila ešte na začiatku svojej profesionálnej kariéry bola Artdeco báza a predáva sa do teraz. Funguje dobre, len rýchlo vysychá, nevydržala mi ani rok a kelímok bol minutý iba do polovice. Dobrú skúsenosť som mala aj s podkladom pod očné tiene od Goshu, ktorý bol vo vysúvacej tyčinke. Veľmi dobre sa mi však osvedčili najmä bázy od ZOEVI. Predávajú dva druhy – jedna je na matné tiene a druhá na lesklé/metalické. Malé tubičky dlho vydržia a sú cenovo dostupné. Pred tým som mala tekutú bázu od značky Vizard, ale báza mi nefungovala. Zdala sa mi mastná a príliš tekutá a tiene vôbec nefixovala. Ďalšiu značku, ktorú mám v kozmetickom kufríku je NAJ OLEARI- Lasting smooth eye primer. Báza je podobná tekutému korektoru, textúra je príjemná a nanáša sa penovým aplikátorom. Netreba jej dávať na očné viečka veľa (len malá ďobka stačí), lebo potom sa tiene na viečko nechytajú. Naj Oleari mimochodom má krásne balenia produktov. Neskôr som si zakúpila na odporúčania vizážistov bázu od MAC kozmetiky. Môžete si kúpiť bázu klasickú v tube, alebo ako krémový očný tieň v skenenej dóze. Ja som zvolila krémovú variantu. Očné tiene s ňou držia veľmi dobre a dúfam, že mi v kelímku nevyschne a vypoužívam ju celú. Jej cena je oproti ostatným hore uvedeným bázam vyššia, ale oplatí sa do kvalitných podkladových báz určite inevestovať, ak si chcete zachovať očné tiene po celý deň.

Očné bázy môžete aplikovať buď prstami a jemne ich vklepete na viečka, alebo špeciálnymi štetcami určenými na korektory (môžu byť ploché i guľaté).

 

Rozjasňujúce korektory pod oči:

Tieto typy korektorov sa používajú hlavne na rozžiarenie očí a vďaka rozptylu svetla dodajú očiam mladistvý vzhľad. Pomáhajú zjemniť vrásky, kruhy pod očami, zjednotia pokožku a opticky potlačia i únavu, ak ste nevyspatá. Sú to takzvané svetelné perá a viete ich použiť aj na iné časti tváre ako len pod oči. Môžete ich aplikovať do noso-ústnych vrások na ich zjemnenie, alebo vrásky medzi obočím, pod líniu obočia, prípadne nad hornú a pod dolnú peru na optické zväčšenie pier. Určite by tieto produkty nemali chýbať vo vašej kozmetickej výbave. Mne sa najviac z týchto rozjasňovačov osvedčili Yves Saint Laurent – Touch Eclat, Esteé Lauder – Doble wear Brush-On Glow BB, alebo Double wear Instant fix concealer (u nás majú len niektoré druhy z rady Doble wear) a potom z tých lacnejších značiek Dermacol – Touch & Cover. Nemám samozrejme vyskúšané všetko, čo ponúka trh a určite sa nájdu aj iné skvelé rozjasňovače.

Yves Sain Laurent je môj najobľúbenejší, veľmi dobre drží, nezachádza do vrások, pomáha aj prekryť kruhy pod očami. Má príjemnú textúru tekutého makeupu a je vhodný pre každú vekovú kategóriu. Má rôzne typy odtieňov, ja osobne mám č.2, ten je najuniverzálnejší. Skúšala som aj Estée Lauder korektory/rozjasňovače a veľmi pekne kryli a aj trvácnosť bola výborná. Dajú sa použiť aj na iné nedokonalosti pleti (škvrny, vyrážky atď). Ďalším vyskúšaným rozjasňovačom pod oči je Dermacol. Je určený iba na rozjasnenie, pretože nemá kryciu schopnosť. Používam ho na očný korektor, ktorý má iba kryciu schopnosť bez rozjasnenia, alebo nad hornú peru, no môžete si ho aplikovať i pod obočie, líčka, alebo nad hornú peru.

Môj tip: Ak nepoužívate veľa makeupu, alebo sa chcete iba minimálne nalíčiť, použite rozjasňovač na horeuvedené partie na tvári a naneste si BB alebo CC krém, jemne namaľujte líčka a pridajte lesk alebo jemný rúž na pery/ farebný balzam. Takéto rýchle a ľahké líčenie vám dodá svieži a zdraví vzhľad bez nutnosti aplikácie kila makeupu a náročných aplikácii.

 

Ekologické odličovacie tampóny:

Keďže som chcela začať troška šetriť prírodu a fungovať pri odličovaní trocha ekologicky, tak som sa rozhodla zakúpiť ekologické odličovacie tampóniky. Kúpila som si ich v bio obchode, kde mali rôzne druhy, všetky ručne šité, príjemného materiálu z biobavlny a bambusu. Tampóniky sú síce ekologické, ale nie ekonomické (možno až po dlhodobom používaní). Treba si ich kúpiť do zásoby viac (čo nie je lacné) a samozrejme ich aj stále prať. To už je trocha pre mňa problém, lebo makeupu používam dosť a každý deň, no a aj spotreba tamónikov je celkom vysoká. Ďalší problém mi nastal vtedy, keď som chcela použiť pleťovú vodu… Pri týchto tamónikoch je veľká spotreba pleťovej vody, lebo sú hrubšie a tým pádom jej aj viac nasajú. Tu sa mi osvedčili klasické vatové tampóny. Pri kúpe eko tampónikov si ich zadovážte radšej v klasickej bielej farbe, neurobte tú chybu ako ja…Nakúpila som si farebné a potom som nevidela, či som si dôkladne odlíčila pleť. Nakoniec som sa rozhodla tieto eko tampóniky používať len pri cestovaní, alebo umývaní masiek.

 

P.S.: Ak máte aj vy nejaké dobré typy na produkty, tak mi kľudne napíšte, rada sa nechám inšpirovať a poskúšam aj niečo iné.