kozmetika, zdravie a krása
/
0 Comments
/
Testovala som pre vás…

Keďže sa už roky pohybujem vo svete krásy a zaujímam sa o kozmetiku zo všetkých strán, povedala som si, prečo sa o to nepodeliť aj s vami. Milujem kozmetiku, estetiku a starostlivosť o pokožku, zaujímajú ma trendy i novinky, ktoré svetový trh ponúka.

Rozhodla som sa pre vás pripravovať články a pravidelné rubriky, kde budem testovať rôzne typy kozmetických produktov rôznych značiek. Články budú aj plné tipov a rád, verím, že sa vám budú páčiť, budem vďačná za každú odozvu.

Samozrejme každá máme pleť inú a preto aj produkty môžu každej fungovať inak, čo jednej vyhovuje, tak druhej vôbec nemusí. Všetky produkty testujem na sebe a snažím sa na to pozerať aj z tej profesionálnej stránky. Na niektoré produkty občas dostanem typ aj od vás a rozhodnem sa ich vyskúšať a iné zase prinesie moja zvedavosť, alebo trendy. Kozmetický trh je obrovský a stále rastie. No nikto sa už dnes nezaobídeme bez kozmetiky a je i ťažké nájsť v tom množstve ten správny produkt. Každý si musí zhodnotiť, čo naozaj potrebuje, koľko je ochotný investovať do seba, čo sa mu páči a čím by si svoju pokožku rád hýčkal 🙂

Pozrime sa teda na prvé testované produktíky:

Všetky typy testovaných produktov v článku budú tento krát iba masky a to na jednotlivé časti ako: ruky, oči, tvár a pery.

1.Masky na ruky

Veľmi často navštevujem DM drogériu a keď mi vychádza čas, tak sa medzi regálmi pomotám a pozerám, čo zaujímavé alebo nové tam objavím. Potešil ma však tento objav v maskách na ruky. KONEČNE som natrafila na nie bežný produkt akýchkoľvek kozmetických značiek a to masky na ruky. V zimnom období veľmi prospešná a žiadaná vecička pre výživu rúk. Myslím si, že by masky na ruky ocenil každý, kto ich má suché, pretože krémy počas dňa sa nepoužívajú pravidelne a každý si ruky umýva pomerne často a v chrípkovom období aj viac i s dezinfekciou. Takže môj tip na veľmi dobré (a voňavé) masky na doma sú od značiek trend IT UPKOCOSTAR. Predávajú sa v balení po jednom páre rukavíc na jednorazové použitie po cca 2,5 -3,5 Eura. Rukavice sú vo vnútri napustené výživnou maskou, ktorá obsahuje napríklad bambucké a kakaové maslo, výživné oleje (slnečnicový, hroznový), ovocné extrakty (papaya, mango…), extrakt zo sezamových zrniečok atď. Pôsobiť by ste ich mali nechať minimálne 30 minút, ale ja si ich nechávam celú noc, čo je pohodlnejšie a lepšie, lebo nie ste obmedzení činnosťou rúk. Potom si ruky umyte a môžete ich nakrémovať svojim krémom na ruky. Ja si občas urobím aj píling rúk pred použitím masky. Výhodou masiek je, že sa nemusíte báť, že niečo zamastíte, pretože povrch je nepriepustný a naviac sa dá upevniť okolo rúk vďaka lepiacej páske, ktorá je na rukaviciach. Výrobca neodporúča používať masku viac ako 2x týždenne a myslím si, že je to akurát. Ak bojujete so suchými rukami, tak skúste si pomôcť aj s týmito maskami, ktoré vám pomôžu zlepšiť pokožku rúk. Masky nechajú ruky hydratované, jemné a vyživené.

  

2.Masky na pery

Tentokrát sa chcem venovať i maske na pery. Masku značky STARSKIN špeciálne určenú na pery som si zakúpila v Douglas a jej cena bola 10€. Bola som na túto masku zvedavá a nedalo mi ju nevyskúšať. V jednom balení sa nachádzajú dve biocelulózne masky, ktoré sú chránené z oboch strán obalom. Obalové vrstvy treba opatrne odstrániť, masku naniesť na pery a povyhladzovať tak, aby vytvorila efekt druhej kože. Ja som si pred nanesením masky urobila ešte medový píling, na ktorý nedám dopustiť hlavne v zimnom období. Masku som nechala pôsobiť podľa návodu 15 minúť. Po odstránení masky som pery utrela a natrela balzamom. Maska by mala podľa výrobcu pery zjemniť, hydratovať, super vyhladiť a aj naboostrovať. Až taký wow efekt sa nekonal, ale pery boli hydratované a jemné. Masku som skúšala aj na kamrátke-klientke v zrelšom veku. Pery mala jemnejšie, ale efekt tam až taký viditeľný tiež nebol. Osobne si myslím, že je maska za tú cenu zbytočná. Mám oveľa lepšiu skúsenosť a lepší efekt z novinky od Payot, prípravku na pery Supreme Juenesse Lévres. Samozrejme, že je na každom z nás, čo uprednostní, či už kvalitný balzam na pery, píling alebo masku. Každopádne im treba tiež venovať opateru, aby boli krásne a jemné. Mne osobne ako sos produkt na popraskané pery urobí najlepšie klasický med, ktorý nechám pôsobiť asi 15 minút, potom umyjem a natriem balzamom na pery.

3.Masky na tvár

Na odporúčanie kamarátky-klientky, som si zakúpila kórejské masky SNP, ktoré majú v ponuke parfumérii Marionnaud, ale i v niektorých e-shopoch. O kórejskej kozmetike som počula chvály a čo to som už aj skúšala, sklamaná som zatiaľ nebola. Aj predavačky si tieto masky od nich chválili, tak som nepochybovala o ich účinku. Masky sa predávajú po jednom kuse a jedna stojí okolo 10 Eur, čo nie je málo na jednorazové použitie. No ak sa chystáte na ples, alebo večierok a nemáte čas zájsť na kozmetiku, potrebujete pleť nakopnúť, tak skúste tieto kórejské vychytávky. Sú to plátkové masky z buničiny napustené účinnými látkami (kokosová voda, kyselina hyaluronová, extrakt z japonskej kamélie atď) s vtipnými obrázkami zvieratiek ako panda, tiger, tuleň a podobne. Každá má iný efekt. Jedna je zameraná na hydratáciu, ďalšia na rozžiarenie pleti, alebo upokojenie. Masky po nanesení na pleť výrazne chladia, trocha ma z toho striasala zima, ale aspoň to pomohlo pleť vypnúť a vzpružiť. Nechávajú sa pôsobiť aspoň 15 minút a neumývajú sa z pleti. Účinné látky sa po odstránení masky nechávajú vsiaknuť do pleti a potom sa nanáša krém. Efekt po maskách je zhruba u každej podobný, pleť je hydratovaná, rozjasnená, svieža a hladká. Osobne som medzi nimi rozdiely veľké nevidela, ale každý typ pleti to môže pociťovať inak. Ja osobne odporúčam pred maskami určite vyčistiť pleť a prípadne ak stíhate urobiť si i píling, aby sa účinnosť masky zvýšila. Takže za mňa korejské masky určite áno.

4.Masky pod oči

Testovala som 4 druhy masiek pod oči z rôznych značiek. Použitie bolo jednorazové, nakoľko sa jednalo buď o vzorky, alebo jedno balenie páru na jedno použitie.

Maska pod oči od SISLEY – Eye contour mask na vyhladenie vrások a proti opuchom. Jej prírodné zloženie bohaté na aktívne látky sľubuje redukciu opuchov, vyhladenie a upokojenie pokožky okolo očí. Musím priznať, že maska mi bola veľmi príjemná a aj efekt v okolí očí sa dostavil. Hlavne po náročnom dni, keď moje oči boli unavené, tak mi ich upokojila, hydratovala a aj vyhladila. Maska má príjemnú gélovú textúru a zloženie plné rastlinných výťažkov ako ružová voda, olej z damaskej ruže, extrakt z arniky, extrakt z ginko biloby, gaštanu, ďalej obsahuje malachit, pantenol, alantoín atď. Masku si po niekoľkých minútach treba umyť a potom naniesť svoj očný krémik. Sisley značka patrí medzi tie luxusnejšie kategórie produktov z parfumérií a treba rátať aj s jej vyššou cenou.

Kórejská značka ohK! Ponúka okrem jednorazových masiek na tvár aj masku pod oči. Maska je precízne balená a obsahuje jeden pár vankúšikov napustených účinnými látkami. Obsahuje hlavne eukalyptus, ženšen, extrakt z mentolu, rozmarínu i tea tree. Má hydratačný účinok a funguje proti opuchom. Pocitovo bola príjemná, očné okolie bolo po nej hladké a upokojené. Netreba ju z pokožky umývať. Maska mi príde vhodná hlavne na cesty, keď idete na dovolenku a chcete si urobiť nejaký rituál krásy, tak vám nezaberie miesto. Taktiež po náročnej ceste lietadlom sa celkom bude hodiť. Cena masky je okolo 5,5 Eura a kúpiť si ju môžete v parfumérii Marionnaud.

dav

Milo ma prekvapila svojim účinkom aj BIO maska na oči zo značky SynCare. Jej príjemná gélová textúra mi oči krásne upokojila (má aj chladivý účinok), zhydratovala a zanechala hodvábny efekt. Maska je zložená z biosurovín a obsahuje hlavne hojivý chlorofyl a zmäkčujúci karbamit. Je cenovo dostupná (cca 10 Euro) a viete si ju zakúpiť v e-shope, v kozmetických salónoch, prípadne na veľtrhoch beauty, alebo aj v niektorých lekárňach. Je balená v 30ml šikovnej dóze s dávkovačom. Značka je od Českého certifikovaného výrobcu bio a dermatokozmetiky. Balenie je jednoduché, má taký lekárenský bielo modrý dizajn, ale účinok masky je naozaj regeneračný. Po niekoľkých minútach ju treba umyť z pokožky napr.: vlhkými tampónikmi a potom treba naniesť vhodný očný krém. Maska na oči vám občas padne vhod, ak ste po celom týždni unavené a je to vidieť i na vašich očiach.

Intenzívna liftingová maska Payot na expresné ošetrenie očného okolia je určená na vyhladenie pokožky okolo očí a redukciu tmavých kruhov. Ja túto masku používam hlavne na klientkách v rámci očnej kúry popri ošetreniach v salóne, ale občas si ju naordinujem aj na doma. Maska je balená po 10 párov v krabičke, kde každý pár je ešte samostatne zabalený v pekných výrazne ružových sáčkoch v plastovej vaničke, v ktorej sa nachádzajú poduštičky napustené účinnými látkami. Osobne mi to balenie ako v prípade kórejskej značky nepríde veľmi ekologické, ale asi to výrobca nevedel inak vyriešiť. Každopádne je maska veľmi príjemná, môže si ju kľudne dať i mladšia žena a určite jej neuškodí. Payot si dáva záležať nie len na pekných baleniach výrobkov, ale i moderných účinných látkach v produktoch. Maska obsahuje kyselinu hyaluronovú, wakame extrakt (stimuluje obnovu DNA a činnosť buniek) a extrakty z ázijských bylín. Ja osobne odporúčam masku na doma používať intenzívnejšie ako kúru pre vyšší efekt, ak chcete spevniť očné okolie, rozjasniť ho, zjemniť vrásky a zredukovať kruhy pod očami. Maska má aj príjemný chladivejší efekt a pekne zvlčí očné okolie i vďaka už vyššie spomínanej kyseline hyaluronovej. Netreba ju umývať, stačí zvyšky nechať vstrebať a potom naneste očný krém. Tento luxusnejší produkt si viete zakúpiť na e-shope, alebo v kozmetických salónoch, kde sa cena pohybuje na 46 Eurách.

 

TIP NA ZÁVER:

Masky na oči odporúčam skladovať v ľadničke pre príjemnejší chladivý efekt, ktorý vám napomôže zredukovať opuchy a vypnúť pokožku očného okolia. Masku si aplikujte nielen pod oči, ale i cez obočie a na nadočnicový oblúk (Pozor, nie na horné viečka!).

 

Autor: Adriana Švorcová

Beauty Ateliér Adriana