makeup
/
0 Comments
/
Moje TOP 3 + 1 riasenky

Moje TOP 3 + 1 riasenky

Za niekoľko rokov skúšania a testovania riaseniek som sa rozhodla, že sa s vami podelím o svoje skúsenosti a že vám prezradím, ktoré riasenky som zaradila do svojej TOP 3 + jednu bio.

Nakoľko som mala možnosť pracovať zopár rokov aj v parfumérii, tak som si toho vyskúšala v kozmetike naozaj dosť. Aj keď sa trh s kozmetikou neustále rozrastá a je toho už neskutočne veľa, tak mám aj medzi riasenkami svoje favoritky, na ktoré nedám dopustiť. No i keď rada skúšam vždy niečo nové, tak sa stále vraciam k svojej overenej istote. Samozrejme nemusíte so mnou hneď súhlasiť, pretože každá máme iný typ rias a každá možno od riasenky aj iné očakávame, ale dúfam, že vás aspoň inšpirujem.

 

Číslo 3 dávam maskare:

SCANDALEYES XX-TREME MASCARA od RIMMEL

Túto riasenku som objavila len nedávno na základe odporúčania jednej mojej klientky, na ktorej riasy som sa nevedela vynadívať. Prezradila mi svoje tajomstvo krásnych rias a tak som si povedala, že to musím skúsiť aj ja na sebe. Riasenku som zakúpila v klasickej drogérii a cena bola viac ako prijateľná. Riasenka vychádzala zhruba na 6€. No keď som videla tú kefku, tak som sa trošku obávala manipulácie a výsledku, no nakoniec som bola milo prekvapená. Treba sa s tým zo začiatku zoznámiť a nájsť si s ňou tú správnu techniku, ale dá sa to. Riasy po nej naberú ľahkosť, extrémne predĺženie a aj jemné vytočenie. Farba je sýto čierna a drží perfektne. Riasenka má viacero verzii a preto prikladám i foto tej svojej pre lepšiu identifikáciu. Riasenku neodporúčam len príliš svetlým typom žien, aby na nich nepôsobila až príliš extrémne. Inak nemám výhrady. Drží celý deň bez otretia a rozmazania, oči mi nedráždi a riasy sú pekne vytvarované.

Čislo 2 dávam maskare:

LASH INTENSITY MASCARA od MARY KAY

Keď prišla táto riasenka na trh, tak zožala taký obrovský boom, že sa stala na jedno obdobie nedostatkový tovar. Neviem, či to bolo tými dobrými recenziami, alebo tým, že je veľa Mary Kay poradkýň a to zvýšilo jej rýchly predaj, no každopádne som ju ,,musela,, aj ja vyskúšať. Počkala som si až sa naskladní a objednala som si ju cez kamarátku, ktorá s Mary Kay pracuje. Riasenka má veľmi pekný a elegantný obal, jednoduchý, ale luxusne pôsobiaci. Kefka vo vnútri je asymetricky tvarovaná a treba sa s ňou naučiť aj správne pracovať, ale po dvoch aplikáciách to zvládne už každá dáma. Prekvapilo ma, že recenzie naozaj nesklamali a riasenka je naozaj dobrá. Moje riasy boli po nej krásne zvýraznené, objemnejšie a aj predĺžené. Občas sa mi stalo, že sa ma klientky pýtali, či nemám umelé mihalnice. Áno, aj takýto dojem môže táto riasenka zanechať. Dôležité je aj to, že dobre drží na riasách, neopadáva, nedráždi oči a hlavne sa mi ľahko odličuje. Čo sa týka ceny, tak už je troška vyššie a vychádza zhruba na 18€. Ak by ste túžili po prirodzenejších riasách, tak táto riasenka pre vás nebude vhodná, ale ak túžite po dramatickom vzhľade, tak určite odporúčam.

 

 

Číslo 1 dávam rozhodne maskare:

HYPNÔSE MASCARA od LANCÔME

Táto riasenka patrí od jej začiatku roku 2004 k mojej TOP-ke a mnohé z vás budú určite súhlasiť aká je skvelá. Nedám na ňu dopustiť a vždy sa k nej rada vrátim, lebo je to taká moja istota krásnych mihalničiek. Lancôme Hypnose mascara je už vo viacerých variáciách, no pre mňa vyhráva stále tá prvotná klasika. Zaručí vám veľmi pekný objem (zväčšenie až o 8x), ľahkosť a trvácnosť. Riasy sú pekne oddelené a nezlepujú sa a vytvárajú dramatický vzhľad. Riasenka mi nedráždi oči, neotláča sa, pekne nalíči aj spodné riasy a taktiež sa dobre odličuje. Jej výhodou je, že ju môžete počas dňa opakovane použiť a riasy vám nezlepí. Má veľmi dobrú konzistenciu a nenecháva riasy pôsobiť lacným dojmom. Veľmi ľahko sa s ňou pracuje a je dobrá i pre menej zdatné ženy v líčení. Riasenka má pekný, luxusný, ale jednoduchý obal. Môžete si ju zakúpiť aj v iných farebných odtieňoch a dokonca je i vo vodeodolnej verzii. Čo môže byť pre niektorých odradzujúce je jej cena. Lancôme je luxusná značka a treba počítať i s vyššou cennou, ale i kvalitou. V parfumériách vychádza okolo 36€. Oplatí sa ju kupovať v akciových baleniach, napríklad, kedy býva v kazete spolu s odičovačom na oči a kajalovou ceruzkou. Ak teda chcete dosiahnuť hypnoticý pohľad, tak skúste Hypnôse maskaru.

 

 

Bonusový typ číslo 4 dávam bio maskare:

VOLUMISING MASCARA od COULEUR CARAMEL

Táto riasenka je skvelá pre ženy, ktoré chcú prírodný produkt a bio kvalitu.  Ocenia ju hlavne ženy, ktoré majú citlivé oči, alebo sú nositeľkami šošoviek. Je oftalmologicky testovaná. Postará sa o veľmi pekný objem, ľahkosť mihalníc a prirodzený vzhľad. Riasy sa po nej nelepia, ale sú pekne oddelené. Má šikovnú nenáročnú kefku, veľmi dobrú konzistenciu a dobre sa s ňou manipuluje. Predáva sa v štyroch odtieňoch: čiernej, hnedej, bordovej a modrej. Hnedú a bordovú verziu odporúčam pre svetlé typy žien ako sú blondínky a červenovlásky, vyzerá na nich prirodzenejšie a taktiež im riasy zvýrazní. Modrá a čierna farba je vhodnejšia pre hnedovlásky, alebo ženy južanského vzhľadu. Táto bio riasenka prinesie vašim riasam aj výživu v podobe bambuckého masla, vitamínu E, A a F, včelieho vosku, ktoré riasy posilnia a zregenerujú. Riasenka prešla u mňa aj náročnejším testom, keď som si ju zabudla odlíčiť pred návštevou saunového sveta. Držala dokonale. Riasenka sa aj veľmi ľahko odličuje. Netvrdím, že je táto riasenka nejaká výnimočná, ale nič ňou nepokazíte a hlavne ju dobre znášajú citlivé oči. Čo sa trvanlivosti týka, tak tam dávam jedno mínus, lebo riasenka rýchlo vysychá. Je to preto, že neobsahuje chémiu, ktorá by jej funkčnosť predĺžila na dlhšiu dobu. Cena riasenky je 21€.

 

Sovíčko na záver…

Ak máte rovné, nerovnomerne rastúce, alebo poškodené riasy po umelých 3D mihalniciach, tak by som Vám rada odporučila novšiu metódu na predĺženie, vytočenie a výživu rias a tou je Lash Lifting & Lash Botox. Veľmi pekný efekt, ktorý môžete absolvovať u mňa na kozmetike kedykoľvek počas roka, ak chcete mať výrazné riasy a mladistvý vzhľad. Efekt vydrží po dobu 2 mesiacov a riasy nepoškodí.

Autor:

Adriana Švorcová

Beauty Ateliér Adriana