kozmetika, lifestyle, zdravie a krása
/
0 Comments
/
Plné a zdravé pery

Ako dosiahnuť plné a zdravé pery?

Úsmev je tá najzvodnejšia krivka na ženskom tele. Nie ste dokonale upravená, kým si nenasadíte úsmev. S týmto výrokom určite každý súhlasí, ale čo keď pri úsmeve vidno, že naše pery sú zanedbané a vysušené?

Tak ako používame rôzne prípravky na oči, pleť, suchú pokožku, akné, tak isto aj naše pery potrebujú osobitnú starostlivosť. Naše pery tak isto podliehajú starnutiu. Ako sa teda správne starať o to, aby bol náš úsmev stopercentný?

Starostlivosť o pery môžeme rozdeliť na ošetrenie, hydratovanie a ochranu.
Ošetrenie pier zahŕňa odstránenie odumretých častí kože a nečistôt. Pomôže nám peeling na pery, ktorý si môžeme jednoducho kúpiť v obchode alebo vyrobiť doma, prípadne môžeme použiť jemnú kefku. Peeling okrem iného pery prekrví a zjemní. Ja si osobne zvyknem píling urobiť so cukornatým medom.

Po dokonalom vyčistení a ošetrení pier môžeme prejsť na hydratáciu. Ak máte popraskané pery, skúste na ne natrieť väčšiu vrstvu medu alebo krémovej hydratačnej masky a nechať pôsobiť 10 minút. Potom masku umyte a neneste mastnejší balzam na pery.

Na pery používajte balzam pravidelne. Vyberte si taký, ktorý vaše pery zvlhčí, zjemní a ochráni proti UV žiareniu. Vaše pery budú jemné, zmäkčené, chránené a vyživené. Na trhu sa už dajú kúpiť aj prípravky na pery s anti-agingovým účinkom a na zväčšenie objemu pier.

Po tomto ošetrení môžeme nahodiť úsmev a očariť všetkých naokolo. Nie nadarmo sa hovorí:  „Tam, kde prinášaš úsmev a radosť do života robíš najkrajšiu vec na svete.“

Typy na skutočne dobré balzamy:

  • Creme No2 Stick Lévres Payot – balzam v tyčinke, ktorý upokojuje, hydratuje a vyživuje pery. Obsahuje slnečnicový a ricínový olej, a včelí vosk.
  • Ormedic Balancing Lip Enhancement complex od Image skincare – naplňujúci a ošetrujúci balzám na pery s hydratačným účinkom, ktorý krásne zvýrazní objem pier. Obsahuje polypeptidový komplex, avokádový olej, vitamín E. Zakúpiť sa dá aj vo farebnej verzii.
  • Medový balzam U šťastnej včely – prírodný balzam na pery z kakaového masla s raw medom, včelým voskom a brusnicovým olejom. 100% prírodný. Výborne zvláčňuje a hydratuje pery.
  • Image MD restoring Post treatment Collagen Lip Enhancement spf 15 – ultrahydratačný polypeptidový komplex, ktorý zväčšuje objem pier a zmierňuje výskyt jemných liniek. Pomáha redukovať dočasné podráždenie po zväčšovaní pier (výplniach). Má ochranný faktor SPF 15 a tak poskytuje zvýšenú ochranu pred slnkom a podporuje zdravie pokožky.
  • Laneige Lip Sleeping mask – je nočná maska na pery, ktorá sa dá samozrejme použiť aj počas dňa. Pomáha pery hydratovať, zjemňovať a regenerovať. Obsahuje ovocné extrakty, vitamín C.

Autor:
Adriana Švorcová