kozmetika, zdravie a krása
/
0 Comments
/
Ako sa správne odlíčiť.

Viete, ako sa správne odlíčiť?

 

Pre žiadnu ženu nie je cudzie líčenie, ktoré nám často dodáva pocit sebavedomia. Pre našu pokožku je však najdôležitejšie to, aby sme ju aj napriek tomu udržiavali čistú a dopriali jej tú najlepšiu starostlivosť. Viete teda, ako sa odlíčiť tak, aby vaša pokožka mohla cez noc dýchať a správne sa regenerovať?

Najdôležitejšími krokmi je výber správnej kozmetiky a dôslednosť čistenia. Už pri odličovaní si pleť ošetrujeme a dokonale čistíme. Vďaka šetrnému čisteniu sa kvalita pleti zlepšuje a účinok prípravkov sa zvyšuje.

 

Pri odličovaní treba najväčšiu pozornosť venovať problémovým oblastiam, v ktorých sa usádza najviac nečistôt v póroch. Týmito oblasťami sú čelo, nos a brada. A potom netreba zabúdať ani na periférne oblasti a krk.

Pri výbere kozmetiky na odličovanie je potrebné hľadieť aj na to, aby bol prípravok k vašej pleti šetrný a samozrejme vhodný na váš typ pleti.

Pri odličovaní očí by sme však mali zvýšiť našu pozornosť a v tomto prípade používať špeciálne prípravky určené práve na odličovanie tejto oblasti. Veľa z nás používa vodeodolnú kozmetiku, s ktorou si obyčajný odličovač častokrát nevie poradiť. Pri odličovaní maskary by sme sa mali vyvarovať krúživým pohybom, alebo drsným pohybom do strán. Najjednoduchším a najšetrnejším spôsobom je naniesť odličovač na vatový tampón, priložiť na viečko a nechať chvíľu pôsobiť. Odličovacia voda nám odolný make-up rozpustí a po chvíľke ho môžeme jednoducho jemným pohybom zotrieť. Predídeme tak podráždeniu pokožky, ktorá je v oblastí oči najcitlivejšia.

Nesmieme zabúdať ani na pery, z ktorých je potrebné odstrániť zvyšky rúžu a odumreté kožné bunky.

Potom nasleduje ďalší dôležitý krok a tým je odlíčenie tváre krku a dekoltu. Používanie odličovacieho/čistiaceho produktu a tonizačnej vody je základom každej kozmetickej výbavy na čistenie pleti. Prípravky by nemali obsahovať alkohol, aby nenarušili prirodzený ochranný film pokožky a zbytočne ju nepodráždili. Produkty si vyberáme podľa typu pleti. Najlepšie bude, ak sa poradíte so svojou kozmetičkou.

Čistenie tváre by malo byť pre každú ženu samozrejmosťou aj v momente, keď sme nepoužili make-up, alebo ho nepoužili príliš veľa. Pleť potrebuje počas noci dýchať a regenerovať sa  a najviac jej môžeme pomôcť tak, že sa o ňu večer postaráme čo najlepším spôsobom a tým predídeme tvorbe akné a upchávaniu pórov. Čistá a svieža pleť je prípravou na ďalšiu starostlivosť.