lifestyle, zdravie a krása
/
0 Comments
/
Čo spôsobuje tmavé kruhy pod očami?

 

 

Tmavé kruhy pod očami, tak ako aj iné nedostatky sa väčšina žien snaží dokonale zakryť make-upom. Viete, prečo vôbec vznikajú a u akých ľudí sa objavujú? K vzniku tmavých kruhov pod očami môže dôjsť u kohokoľvek, vrátane dojčiat, detí, dospievajúcich aj dospelých. Tento problém postihuje rovnako mužov aj ženy.

Najčastejšou príčinou je príliš veľké množstvo pigmentu v oblasti očí. Tam je pokožka najtenšia, preto pigment cez kožu presvitá.

Tmavé kruhy pod očami môžu byť spôsobené mnohými faktormi. Jedným z nich je aj genetika, kedy sú oči hlbšie posadené, alebo je výraznejšia pigmentácia v očnom okolí.

Príliš veľa slnka môže tento stav zhoršiť, pretože okrem pigmentových zafarbení vedie aj k vzniku vrások. Často sa problém tmavých kruhov vyskytuje u ľudí afrického a ázijského pôvodu. Používanie krémov s vysokým ochranným faktorom a správnych očných krémov, ďalej nosenie slnečných okuliarov a klobúka môže tento jav zmierniť.

Problém tmavých kruhov pod očami sa môže zhoršiť taktiež zlou životosprávou ako je: nadmerná konzumácia alkoholu, fajčenie, drogy, nedostatok spánku atď. Alergické reakcie, ako je senná nádcha, môžu spôsobiť stmavnutie kože, avšak len dočasne. Neustále trenie podráždených očí, môže tiež kožu poškodiť. Ak sa tmavé kruhy objavia u tehotných žien, za následok to majú hormonálne zmeny.

Je všeobecne známe, že tmavé kruhy pod očami sú spôsobené aj stresom, plačom, pitím kávy.

V závislosti na príčine môžu tmavé kruhy pod očami vzniknúť náhle a rýchlo zmiznúť (pri spomínaných alergiách).

Vyhľadajte lekára, ak sa u vás objavia náhle a nevysvetliteľné tmavé kruhy pod očami, alebo zmena farby kože pod okom, prípadne sa tmavý kruh objaví len pod jedným okom. Zistite si príčinu tohto problému, aby ste mohli situáciu riešiť a kruhy pod očami odstrániť.

Odporúčam okrem vhodných očných krémov absolvovať pravidelne aj špeciálne ošetrenie očného okolia v salóne. viac info k ošetreniu TU.

Na domácu starostlivosť si môžete zakúpiť rôzne pomôcky na jemnú mikromasáž očí ako napríklad chladivé očné glóbusy, rolery atď. na trhu zoženiete aj špeciálne korektory/rozjasňovače, ktoré opticky kruhy zakryjú. Taktiež sa dajú absolvovať aj špeciálne zákroky na estetických klinikách, kde vám pomôžu na nejaký čas výrazne zredukovať tmavé kruhy, ale pripravte sa na bolestivejšiu a drahšiu alternatívu.

Autor: Adriana Švorcová