kozmetika, zdravie a krása
/
0 Comments
/
Ako si ,,ne´´zničiť riasy?

Každá  žena sníva o hustých, dlhých a objemných riasach. Neustále hľadáme tú najdokonalejšiu riasenku, ktorá nám tento sen splní. Avšak pri týchto zlozvykoch sa môžeme s dokonalými riasami rozlúčiť:

 

Neodličujeme sa

V stave, keď sme maximálne vyčerpané máme niekedy chuť nechať odlíčenie až na ráno. Avšak toto je najčastejším zlozvykom a problémom, ktorý naše riasy poškodzuje. Zaťažené množstvom make-upu naša pokožka vrátane rias nemôže dýchať a tak je to najhoršia vec, ktorú môžeme urobiť. Rozhodne by sa to nemalo stať pravidelným rituálom.

Často sa stretávam aj s tým, že klientka si očné okolie síce odlíči, ale nie dôkladne. Pred ošetrením pleti vídavam ešte stopy očného makeupu zpredošlého dňa.

 

Umelé riasy

Nie všetky ženy, ktoré sa pravidelne líčia sú so svojimi riasami aj spokojné. Môžu použiť tú najlepšiu riasenku a aj napriek tomu nebudú mať vytočené riasy tak dokonale, ako si predstavovali. Pravidelná aplikácia umelých rias za účelom dosiahnutia dokonalého vejárika naše riasy zaručene zničí. Ak umelé riasy, tak príležitostne.

 

Vytáčanie rias

Ďalším spôsobom ako dosiahnuť dokonalý vejárik je používanie kliešťov na mihalnice, ktoré ich vytočia dohora. Tento úkon je bežný, no treba dbať na opatrnosť. Nedbalé a silné stláčanie mihalníc môže viesť k ich zničeniu.

 

Vodeodolná riasenka

Vodeodolná riasenka je úžasným pomocníkom pri líčení na udalosť, kde očakávame to, že naše emócie neudržíme, alebo na letnú dovolenku, kde často chodíme do vody. Môže sa jednať o pohreb, svadbu, či jednoducho obyčajný deň v horúcich dňoch pri vode. Kto by chcel na verejnosti vyzerať ako panda, keď sa mu roztečie riasenka po tvári? Tento vodeodolný pomocník je dobrou voľbou, avšak len vo výnimočných prípadoch. Na odličovanie takejto riasenky  potrebujeme vydať oveľa viac úsilia a to našim riasam rozhodne neprospieva.

Odporúčam: 

  • používať kvalitné a čerstvé riasenky (používať by sa nemali viac ako 4 mesiace)
  • používajte šetrné odličovače špeciálne určené na očný makeup
  • na výživu rias si môžete zakúpiť špeciálne séra, alebo aplikovať ricínový olej
  • nezabúdajte oči odličovať jemne, ale dôkladne (bez tlaku a drhnutia)

Autor: Adriana Švorcová