kozmetika, lifestyle, makeup
/
0 Comments
/
Ako si vybrať vhodný korektor na vašu pleť?

Ak túžite po perfektnej pleti, bez dobrého korektoru a samozrejme i podkladu sa nezaobídete. Dobre zvolená farba, konzistencia a správne nanesenie vám vymažú z pleti všetky nedostatky.

Korektory môžete využiť pri kontúrovaní tváre, na zakrytie vyrážok, na zamaskovanie kruhov pod očami, rozjasnenie unavenej pleti, na zakrytie červených žiliek atď. Na rozličné chybičky krásy sa používajú aj rôzne farby korektorov:

Zelený = je určený na prekrytie začervenaných miest, akné, popraskaných žiliek;

Žltý = vám poslúži na prekrytie modrín, fialových/modrastých žiliek alebo modrých kruhov pod očami;

Oranžový = je určený na prekrytie výrazných kruhov pod očami hlavne ak má pleť hnedší prípadne olivový
tón. Oranžová farba je vhodná i pri mdlej, zašednutej alebo veľmi bledej pleti, aby jej dodala zdravší vzhľad;

Fialový = je určný na prekrytie pigmentových fľakov alebo pieh;

Svetlý/béžový = môžu sa ním prekrývať jazvy, vrásky, prípadne farebné nerovnosti pleti;

Hnedý = používa sa na prekrytie depigmentácií pleti (strata pigmentu), prípadne na kontúrovanie tváre ak potrebujete niečo opticky zúžiť.

Biely = používa sa na kontúrovanie tváre, ak potrebujete niečo opticky rozšíriť a zvýrazniť.

Aplikácia korektoru:
Korektor by sa mal správne nanášať pod make-up. Ak sa vám stane, že sa trošku rozotrie po nanesení make-upu, tak dodatočne ešte korektor vklepte na problémovú zónu. Určite si zvoľte podklad (make-up) vhodný na váš typ pleti a s rovnakým farebným odtieňom ako je vaša pokožka. Korektor nanášajte buď štetcom, ktorý je plochý so zahroteným špicom, prípadne hubkou alebo prstami. Štetec na korektor umožňuje presnejšiu a hygienickú aplikáciu ako prsty. Korektor netreba nanášať v príliš silnej vrstve a ani s ním nezachádzajte mimo oblasti, ktorú chcete prekryť, aby ho nebolo vidieť a lepšie splynul s vašim podkladom. Nakoniec si celú tvár prepudrujte, čím si zafixujete make-up.

Typy korektorov:
Na každý typ pleti i partiu tváre sa používajú rôzne textúry korektorov. Napríklad, na očné okolie používajte len tekutý korektor, ktorý je špeciálne určený pre túto jemnú oblasť. Na popraskané žilky by sa mal používať suchší korektor, aby dlhšie vydržal.

Tuhý korektor v tyčinke:
Má stredné až vysoké krytie a saténový, púdrový vzhľad po nanesení. Vhodnejší je na normálnu a suchú pleť. Nanáša sa v tenšej vrstve, aby nezvýrazňoval vrásky. Používa sa na prekrytie pigmentových nerovností, začervenaní, na okolie nosa a úst. Osobitou skupinou sú antibakteriálne tyčinky, ktoré sú určené na nie len na krytie, ale hlavne na urýchlenie hojenia akné.

Tekutý korektor:
Má rôzne stupne krytia, ktoré sa dá zvyšovať vrstvením. Tekutý korektor je vhodný na normálnu, zmiešanú a mastnú pleť. Používa sa na prekrytie rôznych problémov na pleti od akné a vyrážok až po kruhy pod očami. Výhodou tekutého korektoru je jeho pohyblivosť, nedostáva sa do vrások a záhybov počas dňa.

Krémový korektor:
Má vyššiu kryciu schopnosť a je vhodný pre normálnu a zmiešanú pleť. Ľahko sa rozotiera, ale zvykne sa dostávať do záhybov a vrások počas dňa. Dobre prekrýva pigmentové fľaky i kruhy pod očami.

Ceruzkový korektor:
Je vhodný na prekrytie drobných nedostatkov ako sú znamienka, cievky, prípadne sa dajú s ním korigovať pery a fixovať rúže.

Rozjasňovač:
Nemajú kryciu schopnosť, ale pomáhajú opticky zakryť drobné chybičky ako sú vačky pod očami, vrásky, minimalizujú tienisté plochy, rozjasňujú ustupujúce plochy, rozžarujú pleť a dodávajú jej svieži vzhľad.

Na záver:
Ak si s výberom alebo aplikáciou korektora, podkladu, alebo iných líčidiel na tvár neviete dať rady, neváhajte sa obrátiť na kozmetičku, ktorá vám rada poradí a prípadne vás zaškolí na kurze samolíčenia.

Adriana
korektory