kozmetika, lifestyle
/
0 Comments
/
Ako sa správne starať o pokožku očného okolia?

Jemná, veľmi tenká a často citlivá oblasť okolo očí si zaslúži šetrné zaobchádzanie i špeciálnu starostlivosť. Každý z nás sa aspoň raz v živote stretne s problémami v očnom okolí, či už sú to opuchy, tmavé kruhy, hlboké vrásky, suchá pokožka, začervenanie alebo strata pružnosti.

Venujete dostatočnú starostlivosť vašim očiam a pokožke okolo nej?

 

  • Pre dámy je v prvom rade veľmi dôležité pokožku očí správne každý večer odlíčiť. Treba si zvoliť špeciálny odličovací prípravok, ktorý vám dôkladne odlíči očný make-up. Prípravok by určite nemal pokožku a ani oči podráždiť. Na odlíčenie si zakúpte jemné vatové tampóniky, ktoré si pred nanesením odličovacieho prípravku môžete jemne navlhčiť vodou (ak používate dvojfázový odličovač). Potom jemne priložte tampóniky na oči a nechajte pár sekúnd pôsobiť a jemnými, nenásilnými ťahmi stierajte očný make-up smerom nadol. Ak máte viac očného make-upu, použite ďalšie nové tampóniky. Nezabudnite si prejsť i spodnú líniu očí. Hlavne nech je make-up dokonale odstránený, aby sa vám oči počas noci nepodráždili.
  • Po vyčistení pleti ráno i večer, by mal nasledovať správne zvolený očný prípravok. Či už budete používať očný gél, roll on alebo krém je na vás a vašich potrebách. Pri voľbe očného produktu si určite nechajte odborne poradiť. Na každý vek, alebo i problém existuje iný druh prípravkov so špecifickým zameraním. S používaním očných produktov by sme mali začať najneskôr od 25 roku života, v prípade potreby i skôr. Očný prípravok nanášajte len do okolia očí jemným vklepávaním prstov (najlepšie s použitím prstenníkov, nemajú silný tlak). Netreba aplikovať príliš veľké množstvo produktu, stačí väčšia špendlíková hlavička.
  • Ak vám začínajú ochabovať viečka a pokožka v očnom okolí, prípadne sú oči veľmi unavené s celodennej práce pri počítači, tak vám pomôže pravidelná tvárová – očná gymnastika.
  • Ak sa začnú objavovať opuchy očí, silné tmavé kruhy pod očami, treba pátrať i po vnútornej príčine, ktorá môže signalizovať zdravotné problémy.
  • Nepodceňujte kvalitný spánok, pitný režim a dobrú životosprávu. A samozrejme nezabúdajte nosiť kvalitné slnečné okuliare, ktoré vám oči chránia pred UV žiarením a pred vznikom hlbších vrások a pigmentových škvŕn.
  • Používajte iba kvalitnú kozmetiku, ktorá je oftalmologicky testovaná a to sa týka i dekoratívnych produktov na oči. Na očné okolie si určite nenanášajte bežné prípravky, ktoré sú určené len na tvár. Bývajú totiž parfumované a konzistenciou ťažšie a zbytočne si narobíte problémy.

 

Odporúčanie na záver:

Ak navštevujete pravidelne kozmetický salón, nezabudnite sa spýtať, či neponúkajú i špeciálne ošetrenie zamerané na očné okolie. Je to veľmi príjemné ošetrenie, oči krásne rozžiari, uvoľní, oddiali starnutie, vyhladí, odstráni opuchy, prekrví a vaše oči budú pôsobiť oddýchnuto. V salóne krásy Beauty Ateliér Adriana vám takéto špeciálne ošetrenie rada ponúknem. Môžete si ho dopriať i 1x do týždňa ako cielenú kúru, alebo vám ho rada pridáme k bežnému tvárovému ošetreniu. Oplatí sa to vyskúšať, je to príjemný zážitok, ktorý dodá žiarivosť vašim očiam.